Aktuellt

Involve välkomnar Marie Viskers som Senior Advisor

Marie kommer att jobba som Senior Advisor och Client Director och har lång erfarenhet av att driva varumärkesbyggande och strategisk kommunikation i förändring.

”Jag ser fram emot att vara med och utveckla Involves erbjudande till sina kunder och vara med och bygga Involve vidare med kvalitet. Men först vill jag lära känna mina nya kollegor och sätta mig in i vårt gemensamma uppdrag.”

Win-win för Stena Recycling!

Nu lanserar Stena Recycling webbutbildningen Från avfall till resurser, som tagits fram tillsammans med Involve.  

Från avfall till resurser ger Stena Recyclings kunder insikt i hur olika återvinningsprocesser går till och hur avfallet får nytt liv. Den ger en inblick i hållbarhetsproblematiken, branschspecifika avfallsutmaningar och kunskap om olika materials egenskaper och hur de bör sorteras. Utbildningen kretsar kring tre centrala aspekter kopplat till materialåtervinning – den ekonomiska vinning som kan göras, säkerhet för de som jobbar med avfallet och miljö- och klimatmässiga fördelar med återvinning.

Stena Recycling har redan under lång tid utbildat sina kunder inom miljö- och avfallsfrågor, men med en digital lösning höjer man ambitionsnivån och kan nå så många fler kunder och deras medarbetare. Att en noggrann sortering av avfallet – inte minst i storskalig produktion – kan göra stor skillnad ekonomiskt för både kunden och Stena Recycling är en av många viktiga insikter. Med Från avfall till resurser kan Stena Recycling erbjuda fler kunder en kvalitativ och flexibel utbildning inom hållbarhet, miljö och avfallssortering.  

Vill du veta mer om utbildningen eller är intresserad av att köpa in den till ert företag? Läs mer eller kontakta Stena Recycling här.  

PEOPLE > DESIGN > INNOVATION

Som en härlig start på 2019 lyssnade vi idag på Rich Nadworny, Design Director och Co-Founder på vår systerbyrå Savvy, som arbetar med Service Design. Rich pratade bland annat om hur viktigt det är att alltid ha människor i fokus i designprocessen för att verksamheter ska kunna tillföra verkligt värde. Det handlar om att alltid vara nära sina kunder, "The company that is closest to its customers wins!", men också om att se till att medarbetarna ges möjligheter till att göra vad de gör bäst.

Att medarbetarna ska vara i fokus är en övertygelse som präglat Involve från start och något vi alltid arbetar för i de projekt vi tar oss an. För 20 år sedan var detta inte alls en självklarhet hos kunderna och det är därför så kul att vi idag möter fler och fler kunder som vill arbeta strategiskt med kommunikationen gentemot sina medarbetare. Då bland annat i syftet att öka engagemang, behålla rätt personer och ge medarbetare förutsättningar att utvecklas och växa med företaget. Vill ni veta mer om hur Involve jobbar och kan hjälpa ert företag, hör gärna av er.

Med detta önskar vi god fortsättning!

God jul önskar Involve!

Plötsligt var marken täckt av snö och julen närmar sig med stormsteg! Efter en riktigt härlig höst med många spännande projekt,tillsammans med både nya och befintliga kunder, är det dags för lite skön julledighet.

Med julen kommer också julklapparna – i år har vi på Involve valt att ge vår julgåva till ’klimatet’ med hjälp av organisationen GoClimateNeutral.

GoClimateNeutral stöttar FN-certifierade klimatprojekt och tipsar dig om enkla sätt att minska ditt klimatavtryck. På så sätt kan vibidra till att bromsa klimatförändringarna och rädda världen. 

Läs mer här:
https://www.goclimateneutral.org/

H&H Group förvärvar BB Communications Group

H&H Group förstärker och kompletterar sitt erbjudande ytterligare genom förvärv av samtliga aktier i BB Communications Group med den strategiska reklambyrån BerntzonBylund, PR-byrån Mindmakers, social mediebyrån Socialminds och eventbyrån Wonderland.

Joachim Berntzon och Hans Bylund som är huvudägare i BB Communications Group blir genom affären tillsammans med de övriga delägarna Sten Åkerblom, Martin Stadhammar, My Söderholm och Mia Jorpes delägare i H&H Group.

”För oss är det här ett attraktivt steg i vårt fortsatta entreprenörskap. Tillsammans med våra nya partners i H&H Group kan vi växla upp allt, såväl internt som mot kund. Med tre Årets Byrå i bagaget på reklamsidan och ett spetserbjudande i alla delar av kommunikations­branschen är vi redan i framkanten, men nu får vi muskler att gå hela vägen till branschledande byråer”, säger Joachim Berntzon på BB Communications Group.

BB Communications Group består av fyra samverkande byråer som både arbetar med helt egna kunder såväl som helt integrerade uppdrag mellan flera byråer. Just helhetsblicken på kommunikation var en av grundidéerna till byrågruppen som startades för 11 år sedan av Hans Bylund och Joachim Berntzon. I H&H Group ökar potentialen ännu mer för samverkan.

”Vi brinner för att utveckla ett ekosystem med framgångsrika byråer som med stora frihetsgrader och bibehållet entreprenörskap kan fortsätta utvecklas. Gemensamt får vi mer kraft, inspiration och resurser. Vi känner Joachim och Hans sedan tidigare och har imponerats över deras mod och skicklighet både vad gäller framgångsrika kunduppdrag som deras företagsbyggande. Vi ser verkligen alla fram emot att få jobba tillsammans nu”, säger Martin Petersson, vd och koncernchef för H&H Group.

För anställda och kunder innebär uppköpet inga direkta förändringar i den dagliga verksamheten.

”Målet är förstås att dra nytta av byrågruppen och bli än mer attraktiva, såväl för kunder som för anställda. Och vi vet att H&H Group kan ge oss just de möjligheterna”, säger Hans Bylund på BB Communications Group.

Säker i hamn

Stockholms Hamnar arbetar för att göra Stockholm till en levande och modern sjöfartsstad för invånare, näringsliv och turister. En viktig del som genomsyrar Stockholms Hamnars arbete är säkerheten. Viktiga delar i säkerhetsarbetet är bland annat att arbeta förebyggande, att utvärdera och att utbilda.

Involve bidrar i arbetet genom att kontinuerligt utveckla ”Säker i hamn” – ett utbildningskoncept som används för att säkerställa kunskapsnivå och behörighet för både externa och interna målgrupper.

H&H Group utser Johan Ramsten till vice vd för koncernen och Anna Grönlund Krantz till ny vd för Hallvarsson & Halvarsson

På fyra år har H&H Group snabbt vuxit till en stark och dynamisk byrågrupp med tolv kommunikationsbyråer och över 400 medarbetare vid kontor i Stockholm, Malmö, Linköping, London och Shanghai. Den samlade byråintäkten överstiger 500 miljoner kronor.

För att tillföra ytterligare kraft i arbetet med att utveckla gruppen utses Johan Ramsten till vice vd med fokus på affärsutveckling och samverkan inom gruppen. Johan är en av huvudägarna och har varit verksam i koncernen sedan 2004 och senast som vd för Hallvarsson & Halvarsson sedan 2014.

Anna Grönlund Krantz tillträder samtidigt som ny vd för Hallvarsson & Halvarsson. Anna sitter idag i koncernledningen för Skandia som Head of Communications, Marketing and Sustainability och har tidigare bland annat varit marknads- och kommunikationsdirektör på Praktikertjänst, vd för JKL och gruppledare i Riksdagen för Liberalerna. Anna tillträder sin tjänst den 3 september.

”Det är fantastiskt roligt att få återvända till rådgivarrollen och att få göra det som ledare för Sveriges ledande rådgivare inom finansiell och strategisk kommunikation känns både utmanande och spännande. Jag är mycket imponerad av H&H Groups utveckling och ser fram emot att tillsammans med teamet ta Hallvarsson & Halvarsson till nästa nivå” kommenterar Anna Grönlund Krantz.

Martin Petersson, vd och koncernchef för H&H Group kommenterar de båda utnämningarna: ”Vi är verkligen entusiastiska över att kunna starta hösten med dessa styrkebesked. Utvecklingen i gruppen går fort och vi får de bästa förutsättningarna vi kan tänka oss med både Johan och Anna i viktiga roller. Vi känner Anna väl som en mycket engagerad, kompetent och erfaren rådgivare och ledare inom vårt område och ser fram emot att arbeta tillsammans med henne i utvecklingen av nästa steg för Hallvarsson & Halvarsson.”

We're back!

Semestern är äntligen över och vi är tillbaka på vårt nya kontor! Ingen har hittils gått av på fel tunnelbanehållplats så so far so good.  

Nu ser vi fram emot lite härligt höstväder och många roliga produktioner med de bästa av kunder!

Nu tar Involve sommarlov!

Efter en lång och härlig vår med många roliga uppdrag går vi nu på semesterledigt. I augusti är vi tillbaka i en helt ny miljö – i förra veckan gick flyttlasset från Kungsgatan till våra nya lokaler i Spårvagnshallarna på Birger Jarlsgatan 57.

Här delar vi lokaler tillsammans med flera av våra systerbyråer – Springtime, Intellecta Corporate och Hilanders. Vi ser fram emot att åter ta oss an alla spännande uppdrag i augusti!

Glad sommar till er alla!

Där människor växer, växer affärerna

Nyligen var Annicka Pärson, VD på Involve, inbjuden till Brand Camp 2018 för att berätta om hur Involve hjälper företag att odla en företagskultur som ger förutsättningar för framgång.

”I kulturen bor hur vi pratar med varandra, hur vi ser på varandra, hur vi samarbetar, hur vi delar med oss, hur vi tar oss an utmaningar, hur vi lär oss av misstag, hur vi lyfter varandra och utvecklas. I en företagskultur där människor växer, växer affärerna. Allt det som ett varumärke står för utåt, behöver byggas inifrån via medarbetarna och företagskulturen”, säger Annicka Pärson.

Involve jobbar ofta med kulturskapande, digitala kommunikationslösningar där medarbetarna har huvudrollen. Det är med hjälp av deras engagerade berättelser som den verkliga bilden av företaget mejslas fram. Med Spotifytänk och playlists, och innehåll som kan riktas till olika målgrupper skapas engagemang och stolthet hos medarbetare över hela organisationen, i mindre såväl som större företag. Under Brand Camp berättade Involve och Saab om den gemensamma satsningen på This is Saab, som når ut till alla Saabs 16 000 medarbetare världen över.

Brand Camp anordnas årligen i Linköping av vår systerbyrå Identx och är en dag fylld av inspiration, trendspaning och ny kunskap.

Utöver Identx och Involve deltog också representanter från två av våra andra systerbyråer inom H&H Group – Niclas Grunewald, VD och grundare av Creo Media Group och Karin Bäcklund, digital strateg på Springtime.

Vi tackar Identx och alla deltagare för en otroligt inspirerande dag!

Två från Involve till Young Professionals Program

H&H Group ger gruppens unga talanger möjlighet att delta i YPP – Young Professionals Program. Varje byrå har möjlighet att nominera en eller två unga talanger till YPP, som sträcker sig över ett och ett halvt år. Involve är glada över att få skicka både Ellen Appeltofft och Alexandra Fröding, projektledare respektive manusförfattare, till den fjärde omgången av YPP som kör igång nu i april. I den tredje omgången av YPP, som fortfarande pågår, deltar vår utvecklare Robin Söderberg.

YPP är ett värdefullt verktyg för att bygga gemenskap och skapa synergier för ännu mer samarbete över byrågränserna. Att inviga nya, unga medarbetare och stärka dem i sin roll är värdefullt för att ge dem möjligheten och viljan att utvecklas i företaget. Det ger också gruppens unga medarbetare möjlighet att lära av varandra och utveckla sin kompetens.

Vi på Involve gillar såklart YPP väldigt mycket, eftersom vi vet hur viktigt det är att introducera, boosta och utveckla medarbetarna. Och eftersom vi vet hur viktiga våra medarbetare är!

Grattis Ellen och Alexandra till YPP!

Redo att möta kunderna med säljare i världsklass

Globala marknadsledare, som Scania, som är världsledande inom transportlösningar mot ett hållbart transportsystem – med en bred portfölj av produkter, tjänster och skräddarsydda lösningar – behöver en säljkår i absolut världsklass. Involve har under lång tid samarbetat med Scania för att lansera nya lastbilsmodeller och tjänster internt, och under de senaste åren har Involve och Scania vidareutvecklat ett digitalt och mobilt utbildningskoncept för den globala säljkåren.

Utbildningskoncepten rustar säljarna med omfattande fakta om Scanias hela lastbilsflotta, presenterar kontinuerligt alla nyheter - nu senast om den nya generationen lastbilar, förklarar transportlösningar, miljömässiga och ekonomiska fördelar, förklarar tjänsteutbud och ger detaljer om belysning, bäddar, stolar, speglar, navkapslar, rattar och motorer- ja, allt. Med hjälp av film, text, bild, övningar och testmoduler kan säljare lära sig allt de behöver veta. Med mobilappen kan de dessutom friska upp minnet inför ett säljmöte eller dubbelkolla viktiga detaljer närhelst de behöver, var de än befinner sig.

De digitala och mobila utbildningskoncepten används idag på 29 (!) språk världen över och fortsätter leverera värde till säljare, kunder och Scania. Så skapas förutsättningar för en säljkår i världsklass!

H&H Groups VD är årets kommunikationskonsult

Stort grattis till H&H Groups VD Martin Pettersson som utsetts till årets kommunikationskonsult! Årets kommunikationskonsult är en de kategorier som Dagens Opinion delar ut pris i under Årets opinionsbildare 2017, se de övriga kategoriernas vinnare här.

Motiveringen till Årets Kommunikationskonsult lyder:
Kommunikationsbranschen stöps om i grunden. Årets Kommunikationskonsult är i högsta grad involverad i bygget av den nya svenska byråbranschen som växer fram och har med modiga och kloka investeringar skapat en inhemsk byråkoncern som kan ta matchen med de internationella giganterna. Årets Kommunikationskonsult är Martin Petersson, vd för H&H Group.

En stark story visar vägen

Hur får man som företag med sig alla medarbetare i en pågående tillväxtresa och i utvecklingen framåt? Svaret är en stark Corporate Story. Med gemensamma referensramar inom organisationen och en tydlighet kring var man är och var man är på väg stärks det interna varumärket och berättelsen om företaget. Involve tog tillsammans med ITAB fram kommunikationsplattformen We are ITAB.  

I We are ITAB byggs kunskap, förståelse och engagemang av medarbetarna själva, som bär och lyfter fram budskapen. Kunskap, förståelse och engagemang som medarbetare nu kan omsätta i sitt dagliga arbete och för ITABs fortsatta tillväxt. Alla medarbetare är och ska vara delaktiga i ITABs utveckling. We are ITAB är till stor del filmdriven och består av korta moduler. Med hjälp av glädje, framåtanda och medarbetarna själva skapas ett driv och en tydlighet – We are ITAB.
               
Läs mer om We are ITAB och våra andra uppdrag här.

Till Kundcase

Inspirerade medarbetare ger minskad miljöpåverkan

Att vara miljömässigt hållbar som företag handlar inte enbart om att utveckla hållbara produkter och tjänster i sin kärnverksamhet - det handlar också om att fundera över hur ens egna processer och rutiner påverkar miljön. Genom att utbilda och informera medarbetare om ditt företags miljöarbete skapar du stolthet och inspirerar till initiativtagande och förbättringar. Stena Metall anlitade Involve för att utveckla ”Stena Metall Environmental Training”.

Stena Metall Environmental Training är ett miljöprogram som syftar till att höja medarbetarnas kunskap om hur de kan bidra till Stena Metalls miljöarbete, men också göra dem delaktiga i att hela tiden följa och förbättra interna processer och rutiner. Utbildningen sätter medarbetarna i centrum och är till stor del filmdriven. Innehållet ger både faktiska exempel på vad Stena Metall idag gör och varför, och inspirerar medarbetarna till att bli delaktiga i kommande förändringar. Tillsammans med medarbetarna gör vi skillnad!

Läs mer om Stena Metall Environmental Training och våra andra uppdrag här:

Till Kundcase

Äntligen Östergötland – välkommen Identx!

Vi välkomnar varumärkes- och PR-byrån Identx till H&H Group och som våra nya kolleger.

- Vi är väldigt glada över att få nya kollegor i Östergötland, säger Involves VD Annicka Pärson, som har ett förflutet i regionen. Mitt hjärta bankar lite extra för Östergötland!

Identx blev en del av gruppen under januari. På Involve tycker vi att det är otroligt roligt med ytterligare ett tillskott till gruppen och ser fram emot många goda samarbeten.

- Involve och Identx har många gemensamma kunder och kontakter och det ska bli spännande att se vad vi kan åstadkomma tillsammans, säger Annicka Pärson, VD för Involve.

Förvärvet av Identx stärker och kompletterar gruppens kunderbjudande bland annat inom offentlig sektor, varumärkespositionering och analys. Identx ledande position i Östergötland ger också en attraktiv regional
styrka.

- Vi har lärt känna Identx som ett mycket välskött bolag med genuint kompetenta medarbetare och starka kundrelationer. Företagets imponerande utveckling sedan starten är ett tydligt kvitto på att Identx skapar värde för sina uppdragsgivare. Vi ser nu fram emot att jobba tillsammans för att ytterligare utveckla bolagets ledande ställning i Östergötland, säger Martin Petersson, vd och koncernchef för H&H Group.

- Att bli en del av H&H Group känns roligt och spännande på många sätt. Dels kan vi nu stärka vårt erbjudande inom flera discipliner till våra uppdragsgivare, dels ger det Identx och våra medarbetare en stor möjlighet till utveckling, säger Karin Ljungmark-Malmström som fortsätter som vd för Identx.

Mer om Identx finns att läsa på:

http://www.identx.se


Mer om H&H Group finns att läsa på:

https://www.halvarssongroup.com/start/

Barn är inte till salu

I år har vi på Involve valt att skänka vår julklappspeng till Musikhjälpen, som har temat ”Barn är inte till salu”. Gör det du med!

”Varje minut säljs fyra barn i sexhandel världen över.” … ”Många av de barn som far illa syns knappast i någon statistik. Två miljoner barn utnyttjas i sexhandeln varje år, men bara i Indien uppger FN att siffran är 1,2 miljoner, och organisationer är eniga om att fler barn är drabbade.”

– Sveriges Radio:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3946&artikel=6779088

Pengarna som Musikhjälpen får in går till olika projekt som arbetar preventivt och rehabiliterande, med medicinsk och psykologisk hjälp eller med barnambassadörer som hjälper till att sprida kunskap bland andra barn.

Stötta ”Barn är inte till salu” – Musikhjälpen du också. Här kan du bidra:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3946&artikel=6780039

Involve ❤ #sistabriefen

Äntligen!! Jag och mina kollegor på Involve hyllar alla som har deltagit i #metoo-uppropen och antar med glädje utmaningen i #sistabriefen. Sedan starten för drygt 20 år sedan har det varit mitt mål att erbjuda en arbetsplats där alla ska ha samma rättigheter och skyldigheter och ges likvärdiga möjligheter att utvecklas. Involve ska vara en källa till glädje, gemenskap, trygghet och professionell utveckling. För oss är mångfald en förutsättning för att vi ska uppnå vår vision – To transform business by involving all the people. När vi säger all the people menar vi ALL the people!

På Involve är vi idag 69% kvinnor och 31 % män i olika åldrar, från olika städer och länder, med olika bakgrund och preferenser, olika styrkor och svagheter, drivkrafter och intressen. Vi delar vardag. Vi tycker om varandra och respekterar varandra för de människor vi är och det arbete vi gör varje dag. Vi är stolta över det vi åstadkommer tillsammans. Därför är vi också rädda om varandra.

Av samma anledning accepterar vi på Involve inga former av kränkande särbehandling eller trakasserier. Vi kommer aldrig tolerera sådant beteende vare sig på vår arbetsplats eller i samröre med kunder eller leverantörer.

I vårt arbete för att Involve fortsatt ska vara en källa till glädje, gemenskap, trygghet och professionell utveckling kommer vi:

  • Tillsammans se över vår Medarbetarpolicy och uppdatera där vi ser behov.
  • Säkerställa att vi rekryterar med mångfald för ögonen.
  • Ha en intern dialog för att fastställa hur vi agerar i förhållande till kunder och leverantörer om särbehandling eller trakasserier förekommer.

Dessutom ser vi fram emot det som planeras tillsammans med våra systerbyråer i HH Group:

  • Representanter från de olika ingående byråerna kommer samlas för samtal och inspiration om ytterligare aktiviteter.
  • H&H Group kommer inom kort lansera en ny rutin för anmälan av trakasserier och andra oegentligheter som inkluderar visselblåsarfunktion med hjälp av en extern part.

Personligen är jag så glad att se det stora mod som präglar uppropen! Jag har verkat inom skola och elitidrott, arbetat i företagsledningar och styrelser, ofta som en av få kvinnor. Hur många gånger har jag inte bitit ihop tänderna istället för att tala ut. Hur ofta har jag skämtat bort insinuationer eller hakat på en jargong jag innerst inne ogillar… Hur många gånger har jag valt bort att ta en strid. Tack #Metoo. Nu är det hög tid!

Annicka Pärson
VD, Involve Communication

Läs hela gruppens svar här!

Alla talar inte engelska

Att företag har engelska som koncernspråk betyder inte att alla medarbetare behärskar engelska. Engelska fungerar kanske på högre chefsnivåer, men i de flesta fall är det lokalspråket som ger bäst effekt. I flera av våra kundföretag är det faktiskt kinesiska som är det mest talade språket.

Menar man allvar när man ska kommunicera med samtliga medarbetare, behöver man skapa budgetutrymme för språkversioner, antingen med central eller lokal finansiering. Ska budskapen nå fram på riktigt, är det lokalspråk som gäller. Att erbjuda material på lokalspråk visar inte bara att man respekterar medarbetarna i olika länder utan understryker också att mångfald inte bara är något man pratar om. Som företag bör man heller inte underskatta mervärdeseffekten av att kommunicera på medarbetarnas lokalspråk – det är en investering som visar på sant engagemang och bidrar till att medarbetare som befinner sig långt ifrån ledningen faktiskt känner sig sedda. Att investera i språkversioner kan på så sätt leda till inte bara att budskapen når fram, men även att företagskulturen stärks.

Involve har lång erfarenhet av multi-language produktion och har väl upparbetade samarbeten med internationella översättningsbyråer och ljudstudior som hanterar allt från text, film, undertextning till speaker.

Involves språktopplista:
  • H&M – 36 språk
  • Scania – 29 språk
  • Essity – 20 språk
  • ASSA ABLOY – 17 språk
  • Lantmännen – 16 språk

Involve välkomnar Alexandra Fröding, vår nya manusförfattare!

Alexandra är nyexaminerad från masterprogrammet Environmental Communication & Management på SLU och har även erfarenhet inom H&H-gruppen då hon arbetat som juniorkonsult på Springtime.

– Jag ser fram emot att möta kunderna och deras utmaningar, och hoppas att jag kan bidra med nya perspektiv. Jag ser också fram emot att utvecklas både i mitt skrivande och som kommunikatör.

I och med Alexandras tillkomst utökar vi på Involve vårt content-team och förstärker vår kunskap och vårt erbjudande inom hållbarhetsområdet.

Vi arbetar med Passion!

Clarion satsar på att öka medarbetarnas kunskap om vad de gör – och hur det gör det. De vill stärka sitt varumärke och de vill stärka sina medarbetare. Resultatet? Clarion skapar ”The Chain of Passion”.

Så vad betyder Passion för Clarion? Det är egentligen enkelt – passion är ett mindset som hjälper medarbetarna att arbeta tillsammans och inte bara samtidigt.

Gemensamt utvecklade Involve och Clarion det tilltalande, engagerande och involverande workshopverktyget ”WE ARE THE LINKS”. Syftet med verktyget är att öka kunskapen och engagemanget kring Clarions koncept – LIVING ROOM, FUN DINING, A GREAT START och SMALL TALK, BIG BUSINESS. Workshopen drivs av Clarions ”Passion Pilots” som nu gemensamt med medarbetarna får möjligheten att lära sig mer och hitta nya sätt att sälja in koncepten och varandra. Med andra ord: starta en kedjereaktion!

Nu rullar ”WE ARE THE LINKS” på alla Clarions hotell och vi vill tacka Clarion för ett otroligt roligt och inspirerande samarbete! The Chain of Passion never ends!

H&H Group förvärvar fem kommunikationsbyråer

Intellecta Corporate, Hilanders, Bysted, Tomorrow och Unreel från Intellecta AB (publ) blir nu en del av HH group. Bolagen har sammantaget en byråintäkt om drygt 100 miljoner kronor årligen med kontor i Stockholm, Malmö och Shanghai. H&H Group får proforma efter affären en samlad byråintäkt om närmare 450 miljoner kronor per år med drygt 370 medarbetare. Efter affären ingår 12 kommunikationsbyråer i gruppen.

H&H Group är en långsiktig ägare av kommunikationsföretag. Dagens förvärv stärker och kompletterar gruppens kunderbjudande när vi nu välkomnar starka varumärken och ny kompetens.

– Vi förvärvar fem fina bolag och ser fram emot att tillsammans med företagens ledare och medarbetare växa potentialen ytterligare. Vår filosofi bygger på att med respekt för varje byrås integritet erbjuda stora frihetsgrader att utvecklas, säger Martin Petersson som är vd och koncernchef för H&H Group.

Förvärven ger H&H Group en starkare position hos kunder inom offentlig sektor samt stärker erbjudandet inom bland annat B2B-kommunikation, kreativitet, finansiell kommunikation, sociala medier och rörlig media. Gruppen får också genom Bysted lokal representation i Malmö samt närvaro i Shanghai genom Tomorrow.

Ny projektledare i Involve-familjen!

Involves senaste nyförvärv är Ellen Appeltofft som kommer från masterutbildningen ”Environmental communication & management” på SLU. Ellen har en kandidatexamen i Strategisk kommunikation från Lunds Universitet och har erfarenhet från Åhléns hållbarhetsavdelning.

– Det ska bli väldigt spännande att bistå företag i allt från små till stora förändrings- och integreringsarbeten. Jag hoppas såklart kunna tillföra lite nya perspektiv – men kanske framförallt ser jag fram emot att utvecklas som projektledare och kommunikatör.

Held to ransom

The aptly named WannaCry outbreak has hit corporations hard around the world. Perhaps it is a wake-up call – reminding us that we have to focus constantly on raising awareness about malware and other threats to cybersecurity.

The latest outbreak of the WannaCry Ransomware just goes to emphasize the point that protecting company information, and personal and medical data, is of increasing importance in today’s landscape of ever-increasing cyber threats. The WannaDecrypt0r 2.0 ransomware that hit 150 countries and affected over 200,000 companies worldwide has turned out to be one of the biggest security incidents in recent times.

And that’s just the tip of the iceberg. Ransomware has increased dramatically in recent years, as has the threat of malware, CEO fraud mails, phishing mails, scams, social engineering and so on. While a company's IT Security team is important in the fight against cyber threats, it can’t completely protect an organization or its information. Companies need the help of their employees to protect company data. It is people who are the weakest link, which is why it is extremely important to raise awareness about why information security is important as well as to give employees the tools they need to detect and stop the various cyber threats they might encounter in the workplace.

Here at Involve, we have helped companies increase the awareness and understanding of their employees when it comes to dealing with the kinds of cyber threats that are becoming more and more common in the workplace.

In fact, we have been helping customers deal with this challenge for nearly a decade. If you are interested in finding out more, then get in touch with us. We are happy to help.

Involve förstärker med manusförfattare

Som en del i expansionen blir Jenny Smirnakos ny koncept- och manusförfattare på Involve Communication.
Med en bakgrund inom både film, TV och sociala medier blir Jennys kompetens ett bra tillskott på manus och projektsidan. 

– Jag ser fram emot att möta kunderna, se deras behov och jobba fram unika lösningar som passar just dem.

Involve Communication växer och anställer två nya medarbetare

Involves nyaste tillskott är utvecklare Robin Söderberg och manusförfattare Stina Vickhoff.
Robin har en bakgrund inom medieteknik och har jobbat mycket med spelutveckling. Han kommer vara en viktig tillgång för oss inom programmering och grafisk design.

Vad ser du mest fram emot med att jobba här?

– På Involve hoppas jag kunna bidra med nya vinklar att attackera problem på, samt utvecklas själv som programmerare och som person.


Stina Vickhoff är nyexad journalist med inriktning på populärkultur och musik, som manusförfattare hos oss kommer hon att skriva manus och producera content i våra projekt.

– Jag vill med mitt skrivande hjälpa våra kunder att närma sig sina anställda på ett kreativt och roligt sätt.

Nu blir vi fler och ännu starkare inom rörlig media!

H&H Group förvärvar Creo Media Group, ledande i Sverige inom rörlig media. Genom förvärvet tas ett viktigt steg i den fortsatta utvecklingen av vår grupp med starka kommunikationsbyråer.

Scania – till lanseringen av den nya generationen lastbilar

Scanias största lanseringar på 20 år pågår för fullt. För att snabbt nå den globala säljkåren med de viktigaste nyheterna tar Involve fram digitala lösningar för internkommunikation och utbildning. Allting finns pedagogiskt paketerat i rörlig media, text och bild i CombaT och MobaT – för datorer, läsplattor och smartphones, på 28 språk. Nyheterna inne i hytten presenteras i ”Welcome to my new home”.

Creating ONE Permobil

Från en källare I Sverige till människor världen över. Det är Permobils resa sedan den dagen då grundaren Per Uddén bestämde sig för att hitta en lösning för att ge fler människor möjligheter till ett rörligt liv. Idag är det ett världsomspännande företag med hundratals anställda. Nu växer Permobil ännu mer och förvärvar fler bolag.

Involve Communication har fått det angelägna uppdraget att stödja dem i kommunikationen för att bli ETT Permobil med gemensamma värderingar och en gemensam kultur.

People make it happen

Why is an internal CSR focus so important?
Talking about social responsibility can send a powerful message to the outside world about how a company practises ethical business.

However, it is even more important to focus internally when it comes to integrating CSR in a meaningful way. After all, CSR starts and ends with each and every employee. It is the people who work in a company that do the work, live the values and turn CSR strategies into action.

This is why we believe that reaching employees via different tools (computers, mobile devices, workshops) is vital when it comes to implementing strategy. After all, CSR is more than just a piece of paper – and by communicating with a company’s employees, we can help transform that piece of paper into action that people carry out, live up to and are inspired by in their daily work. Every day.

In other words, we help a company go beyond words and really walk the walk.

Benefits
So, what are the benefits of internal communication when it comes to CSR?

- Reach everyone, no matter where in the world they are, with the same message.
- Communicating in local languages means that everyone can understand what CSR is all about.
- A shared vision and understanding can lead to local improvements and action plans.
- A variety of tools, including follow-up and measurements, means that everyone can be reached.

Martin Laurentz, Sustainability Project Manager at Lantmännen, has this to say. “With more than 10,000 employees in 20 countries, it was important that our Code was accessible to everyone in their own languages. The effect of having an internal training program is that awareness has increased, everyone knows we have a Code of Conduct, and all employees have the same experience no matter where they are located.”

Conclusion
CSR is not just a strategy or a program: it’s what we do every day in our daily work. And by communicating with employees and really engaging them and boosting their understanding, CSR is transformed from words to something tangible that they can really relate to in their daily work.

Forever Jung!

Vi är  väldigt glada att Jung Relations nu blir en del i HH Group. Jung är en  av landets mest prisbelönta byråer med en enastående kreativ höjd och ett fokus på att bygga emotionella varumärken. Genom att få möjligheten
att jobba med Jung som en medlem i familjen öppnas nya spännande  utvecklingsmöjligheter för alla i hela gruppen.

- Jag ser verkligen fram mot emot att ytterligare kunna spetsa vårt kunderbjudande med oväntade och banbrytande lösningar, säger Annicka Pärson, VD på Involve.

Historien bakom Vita boken

Stenasfären är en organisation i ständig utveckling. Men oavsett det handlar om färjetrafik, shipping, offshore drilling, fastigheter eller förnybar energi, styrs all verksamhet av företagets gemensamma värdegrund. Hela Stenas affärsfilosofi finns att läsa i Vita boken. Involve hjälper Stena att dela och levandegöra bokens innehåll.

Från skrothandel i Göteborgs skärgård till internationell affärskoncern med verksamhet över hela världen och inom flera områden. När det lilla familjeföretaget började växa insåg arvtagaren Dan Sten Olson att han måste göra något för att bevara de principer och värderingar som är företagets själ, och som ligger bakom Stenas framgång. Så han började skriva på det som skulle bli Vita boken. Det är en till synes oansenlig skrift på 16 sidor – men som innefattar hela Stenas företagsfilosofi och utgör en kompass för Stenas alla 20.000 anställda när man ska hålla kursen och navigera rätt i en värld i snabb förändring.

En del medarbetare har alltid den lilla skriften på armlängsavstånd. Men filmen The Story behind the White Book visar framför allt hur innehållet i Dan Stens skrift verkligen lever i verksamheten. Medarbetare runtom i världen berättar hur värderingarna stärker dem i deras dagliga arbete, får dem att växa och hur arbetsuppgifterna fylls av en större mening.

I filmen säger Dan Sten: ”Mina värderingar kom från att så många generationer har ansträngt sig innan jag kom till. Det är deras arv jag ska förvalta, så att nästa generation får bättre förutsättningar.” Att fortsätta förankra innehållet i Vita boken är avgörande för Stenas framtida utveckling.

Filmen The Story behind the White Book ingår i Stenas strategiska kommunikationssatsning med syfte att lyfta centrala begrepp i Vita boken. Tillsammans med Vingaland tar Involve fram en serie filmer och worskhopmaterial till alla Stenas medarbetare.

Hallvarsson & Halvarsson Group förvärvar Involve – blir ledande inom förändrings­kommunikation

Genom förvärvet av Involve Communication blir Hallvarsson & Halvarsson Group en av de ledande i Sverige inom modern förändringskommunikation. Involve kommer arbeta nära Springtime som ingår i gruppen sedan april förra året.

- Involve har en imponerande kompetens och ett erbjudande som passar väl med det Springtime har inom samma område. Vi är entusiastiska inför att nu tillsammans kunna bli en ännu starkare partner för våra uppdragsgivare, säger Martin Petersson, vd för Hallvarsson & Halvarsson Group.

Involve Communication har arbetat med förändrings- och internkommunikation samt lärande i många av Sveriges mest framgångsrika företag. Involve har under mer än 20 år utvecklat en unik metodik och modeller för att skapa engagemang och dialog i stora komplexa organisationer som genomgår förändring. Erbjudandet kombinerar rådgivning och konceptutveckling med en plattform för genomförande baserad på modern digital teknologi.

- När vi blir en del av en större grupp får vi nya möjligheter att fortsätta utveckla det vi är riktigt bra på. I ett större sammanhang får vi nu resurser att fördjupa vår specialistkompetens samtidigt som vi kan erbjuda våra kunder en helt annan kompetensbredd. Vi är väldigt stolta över att nu ingå i landets vassaste kommunikationsgrupp, säger Annicka Pärson, vd för Involve Communication.

Mekonomen väljer Involve

Mekonomen väljer Involve Communication

Inom Mekonomen är kunden alltid i fokus och det är viktigt att kundbemötande upplevs som proffsigt och håller en hög nivå. Involve har tillsammans med Mekonomen skapat en interaktiv lustfylld produktion med fokus på kundbemötande och merförsäljning. Som butikssäljare går man igenom den enskilt första gången och får bland annat se olika goda exempel och tips från kollegorna. Efter några veckor tar man återigen del av innehållet tillsammans med sina kollegor för vidare dialog och diskussion i arbetsgrupperna.

LRF Konsult förändringsarbete

Fortsatt samarbete med LRF Konsult

Det förändringsarbete som inleddes under 2014 fortsätter med oförminskad kraft under 2015. Involve kommer under året att stötta LRF Konsults förändringsarbete med olika kommunikationsinsatser, bland annat med ytterligare dialogfilmer som involverar samtliga 1500 medarbetare. ”Syftet med dialogfilmerna är att få klarhet i vilka tjänster som efterfrågas samt hur vårt arbetssätt kan utvecklas. Responsen har varit oerhört positiv och många är glada över att få vara med från start. Vi sitter på många orter, kontoren varierar i storlek och behoven är därför olika. Därför stärker det oss att få ta del av medarbetarnas kunskap och reflektioner”, säger projektledaren, Madeleine Engström.

Stenas ägare Dan Sten Olsson

Att levandegöra Stenas affärsfilosofi är ett ärofyllt uppdrag

”Att kommunicera och levandegöra Stena Sfärens affärsfilosofi till de 22 000 medarbetarna är ett otroligt viktigt och inspirerande uppdrag”, säger Annicka Pärson, VD och ansvarig projektledare på Involve.

Tillsammans med filmbolaget Vingaland har Involve återigen fått förtroendet att utveckla ett helhetskoncept som omfattar ett antal filmer och ett webbaserat team-learningverktyg. Genom den webbaserade gruppdisskussionen, som leds av ägaren Dan Sten Olsson, kan Stenas medarbetare nå insikt och förståelse för hur värdegrunden förbättrar resultaten. ”Vi säkerställer att alla lever affärsfilosofin fullt ut genom att skapa ett kollektivt mindset som många företag bara drömmer om idag”, säger Linda Hammarstrand, Internkommunikationschef på Stena AB.

Forex bank 50 år

FOREX Bank firar 50 år

Under mottot ”En annan bank” fortsätter 50-åringen sin spännande resa. Här i Norden är FOREX Banks gula bankbutiker synonyma med resande och valutaväxling men företaget erbjuder även en rad enkla banktjänster. Genom att finnas där kunderna finns och genom att fortsätta att hantera pengar i ett allt mer kontantlöst samhälle, lever FOREX Bank sin mission att vara en tillgänglig bank med generösa öppettider.

Involve Communication har fått äran att stötta FOREX Bank i en intern nysatsning av varumärkesbyggandet, som tar sitt avstamp i och med 50 års-jubileet.
Med en bred filmsatsning tar vi med flera olika målgrupper på en fantastisk resa genom FOREX Banks historia – som faktiskt börjar långt tidigare än 1965. Vi lär känna ett entreprenörskap och ett familjeföretag som bygger på nytänk, uthållighet och lojalitet. Resan fortsätter sedan ända in i framtiden.
I en jubileumsbok med anekdoter från 50 år av erfarenhet och framgång får vi fatt på företagets egen röst, dess alldeles unika personlighet.

I dag har FOREX Bank 130 butiker i hela Norden. 1 400 medarbetare, med ursprung från 70 olika länder, talar över 50 språk. Och det är en bank som växer. Det här är bara början på resan.

Lantmännen logotyp

Lantmännens Uppförandekod, 2015

Lantmännen lanserar en uppdaterad version av sin uppförandekod under 2015. Den E-utbildning som Involve tidigare utvecklat är central för kommunikationen av koden och ska således uppdateras. Involve har fått i uppdrag att ombesörja uppdateringen i samarbete med Lantmännen.

Smarta Intranät

Den 16 oktober arrangerades Sveriges största intranätkonferens ”Smarta Intranät” för fjärde gången i rad. 130 besökare gästade konferensen för att träffa branschkollegor och inspireras.
– Det finns ett stort behov av att byta erfarenheter kring hur man förbättrar det interna samarbetet. Intranätet har blivit mycket mer levande än förr. Det är en personaliserad digital arbetsplats där man ska kunna vara social precis som i övriga livet, säger Mohamed Elmi som projektleder konferensen

Brett medarbetarengagemang
Ett lyckat socialt intranät ska vara tillgängligt och generera interaktivitet och engagemang från så många medarbetare som möjligt, men hur når man dit?

En organisation som lyckats väl, både gällande tillgänglighet och interaktivitet, är ICA-handlarnas förbund, som föreläste under konferensen. Förbundet har via en kompletterande applösning mångdubblat sina besök till intranätet. Många av förbundsmedlemmarna spenderar sina arbetsdagar ute i produktion och har därmed inte tillgång till datorer. Däremot har nästan alla en mobiltelefon tillgänglig både under, till och från arbetet. Den mobila applikationen är en avspegling av valda delar från det befintliga intranätet där ICA-handlarnas förbund effektivt blandar populära interaktiva funktioner som ”Dagens bild” och ”Fredagskul” med mer informativa tjänster som nyheter och kontakter. Hela 81 % av förbundsmedlemmarna har laddat ned appen, som genererar betydligt mer aktivitet än intranätet på webbplatsen.
– Det är en väldigt smidig lösning. Från en källa når vi numera ut till flera kommunikationskanaler och blir därigenom tillgängliga för alla medlemmar oavsett arbetsplats, förklarar Camilla Harrskog, som ansvarar för digital kommunikation på ICA- handlarnas förbund.

Kan verka självklart
Med vetskap om att 60 procent av all tid som spenderas i sociala medier sker från mobila enheter och att många saknar tillgång till datorer på sin arbetsplats, kan en medarbetarapp verka som ett självklart alternativ. Det är däremot långt ifrån alla företag som tillhandahåller mobila intranätslösningar, även om allt fler ser fördelarna med att kunna nå ut till mobilsurfande anställda.

– Att skapa appar riktade mot kunderna är väletablerat bland företag, men appar riktade till medarbetarna är långt ifrån lika självklara. Detta håller dock på att ändras, intresset har ökat lavinartat under det senaste året.
Det säger utställare Johan Stålnacke som representerar XLENT IT Consulting på Smarta Intranät-mässan. Johan förklarar också att gränsen mellan jobb och fritid börjar suddas ut, vilket innebär att det inte längre är konstigt att ha en företagsapp på sin mobil.
– Mobilen är ett mer naturligt forum för social kommunikation än datorn. Dessutom är det just på väg till och från jobbet som folk faktiskt har tid att läsa och involvera sig i informationen på intranätet.

Ett framgångsrikt koncept är att bryta ut det som har med kommunikation att göra på Intranätet och lägga det i en mobil medarbetarapp. Där är det lättare för medarbetarna att våga engagera sig och hitta nyttan med att enkelt kunna kommunicera med kollegor. XLENT har tillsammans med Involve Communication utvecklat det molnbaserade konceptet MyWork för att snabbt och enkelt kunna ta fram mobila appar som komplement till befintliga intranät..

SCA, Code of Conduct

SCA lanserar sin uppdaterade Code of Conduct globalt. Koden togs initialt fram 2004 och finns tillgänglig på
21 språk. 2011 togs även en första digital version riktad till samtliga medarbetare fram tillsammans med Involve. Den fungerar som en kompass i det dagliga arbetet och förstärker efterlevandegraden med tydliga exempel från verksamheten.

När nu koden uppdaterats har Involve i tätt samarbete med SCA tagit fram en uppdaterad version av utbildningen för att reflektera den nya koden.

LRF Konsult involverar alla i förändringsarbetet

Att 7 av 10 förändringsprojekt inte når uppsatta mål har LRF Konsult tagit fasta på. För att säkerställa att man tillhör de 30 procent som faktiskt lyckas, har Implement och Involve Communication engagerats. ”Detta är ett långsiktigt förändringsarbete och vi kommer lägga kraften på att skapa förståelse för förändring i kontinuerlig dialog med medarbetarna och samtidigt ge konkret förändringsstöd till våra chefer”, säger Janerik Johansson, Administrativ chef. LRF Konsult är Sveriges största redovisnings- och rådgivningsföretag med över 75 000 kunder, 1 500 medarbetare på drygt 130 orter i Sverige. LRF Konsult erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling.

”Det ska bli oerhört spännande att vara med och stötta LRF Konsult på denna förändringsresa. Ambitionsnivån är hög och bara det faktum att man på allvar involverar alla medarbetare tidigt i processen borgar för framgång. Man har insett att förändringskraften hämtas inifrån – att det handlar om människorna och det är precis där vi på Involve kommer in”, säger Annicka Pärson, grundare och strategisk rådgivare på Involve Communication.

Framgång med Scandinavian Business Seating

Det är lika farligt att sitta still som att röka. Statistik visar att folk sitter i snitt 9,3 timmar per dag. Det är fler timmar än vi sover! Allt sittande ger i sin tur tio procent högre risk för bröst- och tarmcancer, sex procent högre risk för hjärtsjukdomar, och sju procent för typ 2-diabetes.

Vad betyder det för Scandinavian Business Seating?
Den mänskliga kroppen har inte skapats för att sitta still i flera timmar framför en datorskärm dag ut och dag in. Vi behöver röra på oss och variera vår kroppsställning för att prestera bra. Det vet vi sedan länge. SB Seatings kontorsstolar är därför utformade så att man inte behöver sitta still!

Fortsatt samarbete 2014
Involve har fått fortsatt förtroende att utveckla digitala sälj- och kommunikationsverktyg för SB Seating. ”Med våra digitala, interaktiva koncept säkerställer vi att varje säljare, återförsäljare och medarbetare har aktuell information och kunskap om SB Seatings produkter och tjänster, säger Jörgen Lannerstedt, Digital Director på Involve. Sales &Training Portal omfattar hela processen från träning, förberedelser inför kundmöte till kundpresentationer.

Scandinavian Business Seating utvecklar och producerar ergonomiska arbetsstolar i skandinavisk design för privat och offentlig kontorsmiljö. Gruppen marknadsför tre starka varumärken, HÅG, RH och RBM, som i huvudsak säljs genom återförsäljare. Koncernen finns idag representerad i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Schweiz, Singapore, Storbritannien, Nederländerna och Frankrike.

Airside Safety - nu i mobilen

Involve och Aviator har tillsammans arbetat med att lägga en strategisk grund för flexibelt lärande i och med utvecklingen av Aviator Online Academy. Syftet med satsningen är att öka tillgängligheten på utbildning i hela koncernen, höja kunskapsnivåerna generellt och samtidigt drastiskt minska kostnaderna för utbildning och administration. I januari lanseras de första utbildningarna Airside Safety och Dangerous Goods som båda finns tillgängliga för dator, läsplatta och smartphone.

Aviator är Nordens största oberoende fullserviceleverantör av marktjänster för luftfartsindustrin. Koncernen bildades när Aviator köpte svenska Nordic Aero, de två norska bolagen Røros Flyservice och Norport Ground Handling samt danska Novia. Aviator levererar idag marktjänster på 22 flygplatser i Norden.

Axfood
Axfood logotyp

Axfood – Årets Kompetensföretag 2013

Ett varmt grattis till Axfood som vann priset Årets Kompetensföretag på Kompetensmässan i Stockholm. Det är med glädje och stolthet jag tar emot detta pris, säger Nicole Janssen, chef för Axfoodakademien. Vi är alla inom Axfood oerhört stolta att vi har fått den här utmärkelsen! Eftersom kompetens är en strategisk fråga som vi konkurrerar med så är det extra roligt när dessa frågor uppmärksammas. Vi vill att våra medarbetare ska växa och utvecklas. Vi vet att om medarbetarna utvecklas då växer också vi som företag! Ett stort och väldigt varmt tack till Involve som har nominerat oss.

Priset är ytterligare ett kvitto på Involves framgångsrika samarbete med Axfood. 2011 tilldelades Involve och Axfood utmärkelsen Årets Kompetenssatsning för utvecklingen av Axfoodakademien. Vi är otroligt stolta över vårt arbete med Axfood, säger Karin Wilund, kundansvarig på Involve Communication. Tillsammans har vi skapat förutsättningar för Axfoods fortsatta framgång genom involverade, engagerade och uppdaterade medarbetare.

Juryns motivering:
Kompetensutveckling är för Axfood en strategiskt fråga och utgår från individens och verksamhetens behov, starkt knutet till företagets långsiktiga mål. Varje medarbetare ska känna att han eller hon kan, vill och får skapa tydliga resultat tillsammans med arbetskamrater och kunder och är delaktig i sin egen och företagets framgång. Axfood menar att den egna drivkraften och företagets uppmuntran till kompetensutveckling är grunden till en konkurrenskraftig verksamhet.

Linda Hammarstrand

En riktig eldsjäl har viljan och förmågan att dela med sig och sprida kunskapen vidare!

Stena Line, tillsammans med Involve Communication, vann det prestigefyllda priset ”Årets Kompetenssatsning” i Swedish Learning Awards. Utmärkelsen gav Linda Hammarstrand, ansvarig för Stena Line Academy, ytterligare kraft och energi att missionera kring lärande även utanför Stena Line och Stena sfärens bolag. 2013 nominerades Linda därför till utmärkelsen Årets Eldsjäl av Annicka Pärson, Grundare och strategisk rådgivare på Involve Communication: ”Det är med glädje och stora förhoppningar som jag nominerar Linda Hammarstrand. Linda driver lärande- och medarbetarkommunikationsfrågor på ett sätt som inspirerar andra såväl inom som utanför den egna bolagssfären - med engagemang, kreativitet och imponerande uthållighet!”, skriver Annicka bland annat i nomineringen.
I förra veckan utsågs Linda Hammarstrand till Årets Eldsjäl 2013 i Swedish Learning Awards! Vi gratulerar Linda och oss på Involve som har förmånen att arbeta med henne!

Svenska Publishing priset

Involve nominerat till Svenska Publishing-Priset

Tävlingen Svenska Publishing-priset har funnits sedan 1990 och lockar flera hundra deltagare varje år.
Involve nominerades inom kategorien Publishing med appen My ASSA ABLOY.
Appen som finns tillgänglig för alla anställda inom ASSA ABLOY har till syfte att fungera som ett mobilt intranät med de fördelar som en native app kan erbjuda med PIN-kods login, kamerafunktion och offline funktionalitet.

Aviator

Involve utvecklar Aviator Alert App

Aviator är Nordens största oberoende fullserviceleverantör av marktjänster för luftfartsindustrin. Koncernen bildades när Aviator köpte svenska Nordic Aero, de två norska bolagen Røros Flyservice och Norport Ground Handling samt danska Novia. Aviator levererar idag marktjänster på 22 flygplatser i Norden.

Under våren har Involve Communication och Aviator inlett ett samarbete med fokus på att effektivisera koncernens kommunikation och internutbildning. Under sommaren lanseras Aviator Alert App – en rapporteringsapp med fokus på förbättrad kundservice.

Finalist SAAB Swedish Learning Awards

Saab AB och Involve finalister i Swedish Learning Awards 2013

This is Saab var en av finalisterna i Swedish Learning Awards 2013 i kategorin Årets e-learning.

Vi är både stolta och glada, säger Rohbert Lundkvist, Projektledare för ”This is Saab” på Saab AB. Styrkan med ”This is Saab” är att den kombinerar ett innehåll som motsvarar företagets själ med ett kreativt, pedagogiskt upplägg som verkligen fångar medarbetaren. Detta resulterar i en fascination över vilka vi är, vad vi står för, vad vi producerar med mera. Exempel på ett nyskapande perspektiv, som skapat stolthet, är det fokus vi lagt på att pedagogiskt presentera hur vi löser kundernas problem med våra produkter och tjänster. Den effektfulla grafiska kombinationen av film och bilder och till det specialkomponerad musik, berör användaren och lyfter effektfullt fram de olika delarna i innehållet.

Vi mäter framgången i det vi gör för våra kunder i den faktiska effekt vi uppnår, men självklart är det extra kul att uppmärksammas tillsammans med kunden i tävlingssammanhang, säger Annicka Pärson grundare och projektledare på Involve Communication. Nu håller vi tummarna för guld!

Swedish Learning Awards, syftar till att rikta strålkastarna mot de bästa utbildningarna för, med eller av företag och organisationer i Sverige. Tävlingen ska föra utvecklingen framåt och lyfta upp det senaste när det gäller genomslagskraft, idéhöjd, teknik och kvalitet. Tävlingen arrangeras av Promise och Swedish Learning Association. Involve Communication vann utmärkelsen Årets Kompetenssatsning tillsammans med Axfood 2011 och med Stena Line 2012.

Vinnare WorldMediaFestival

Guld i World Media Festival!

Det finns ett team av jublande glada filmskapare på Involve Communication i Stockholm och på Vingaland i Göteborg. Detta efter guldvinsten vid World Media Festival i Hamburg med filmen ”Take Care” för Stena AB i konkurrens med nästan 1000 filmer från hela världen! “Take Care” vann i kategorin Internal Communication Corporate Identity

World Media Festival är Europas största tävling för beställningsfilm, dvs filmer som oftast är skräddarsydda för företag och organisationer. Filmer som sällan eller aldrig visas i TV, men som gör ett viktigt arbete för beställarna.

- Alla företagsfilmer måste hålla högsta klass för att nå ut effektivt idag. Idé, manus, dramaturgi, foto, musik och klippning - allt är av precis samma hantverk som mer publik film, förklarar Annicka Pärson, projektledare på Involve Communication. Därför var det självklart för oss att välja Vingaland som samarbetspartner i uppdraget för Stena AB och Stena Line Academy som vi arbetat med i snart 10 år.

Våren 2012 vände sig Dan Sten Olsson till Stena Line Academy. Uppdraget var att hitta nya former för att levandegöra Vita Boken i hela Stena Sfären - för dagens 20 000 medarbetare och morgondagens. Tillsammans med Involve Communication utvecklades ett helhetskoncept för ett genomgripande och långsiktigt värderingsarbete–baserat på 'Principer, trossatser och grundvärden' – den Vita boken. Take Care-filmen ingår som en del i detta arbete.

”I Take Care-filmen lyckades vi komma långt in i Stena-sfärens olika bolag och fånga essensen i koncernens gemensamma värderingar, säger Anders Haraldsson, regissör på Vingaland. ”Vi intervjuade anställda i alla hörn av koncernen och även ägaren och Styrelseordföranden Dan Sten Olsson var i högsta grad med och bidrog till filmens resultat”

Willys Plus logotyp

Willys Plus

Livsmedelskedjan Willys lanserade ett alldeles nytt lojalitetsprogram för sina kunder, Willys+, en annan form av kundklubb – en utan plastkort och med många attraktiva erbjudanden och smarta förslag. Lojalitetsprogrammet är istället helt digitalt och finns även på mobila plattformar. Det är en av Willys överlägset största lanseringar på senare tid. Därför var det av yttersta vikt att samtliga medarbetare förstod strategin bakom och på vilket sätt den skulle äga rum. Och, inte minst, att alla var fullt utbildade på såväl de tekniska funktionaliteterna som de många fördelarna i samtalen med kunderna.
– ”Det var alldeles självklart för oss att samarbeta med Involve Communication. De har hjälp hela Axfood-koncernen med en lång rad kommunikations och utbildningslösningar och även den här gången levererade byrån mycket professionellt, helt i linje med våra förväntningar.” säger Monika Konjicki, Willys HR.

Apoteket logotyp

Visionsfilm till Apotek Hjärtat

Involve Communication har för Apotek Hjärtat utvecklat en film som gör det möjligt för företaget att internt bland annat kommunicera sitt varumärke och strategi. Apotek Hjärtat är Sveriges största fristående apotekskedja med drygt 2 000 medarbetare och drygt 270 apotek.

Överskottsbolaget kub med logotyp

ÖoB väljer Involve Communication

Sveriges mest allsorterade handelshus - med nära 10 000 lågprisvaror - är i ständig tillväxt. Och det går snabbt. Därför vände sig ÖoB till Involve Communication för hjälp med digitala lösningar för att i samma takt kommunicera och interagera med sina medarbetare.

– I vår expanderingsfas är det extremt viktigt att alla medarbetare fullt ut förstår verksamheten, sina roller och känner sig motiverade för att vara med på den resa vi står inför, säger Eva Lundqvist, HR-chef på ÖoB.
Inom kort lanserar därför Involve Communication en plattform för medarbetarnas möjlighet att bättre leva företagets varumärke, värderingar och att – på digital plattform – snabbt lära sig om verksamheten. – Det är fantastiskt roligt att jobba med ÖoB, som är både snabbfotade och kreativa och bygger mycket av verksamheten på lust och kreativitet, säger Karin Wilund, kundansvarig på Involve Communication.